7 грешки при онлайн дейтинга

Онлайн запознанства , Съвети за жени , Съвети за мъже

Или как да НЕ си намерим гадже в сайт за запознанства

Не казвай нищо за себе си

Поне половината от профилите не попълват полето „За Мен“ или пишат нещо от сорта на „пиши и ще разбереш“. Няма нищо по-обезсърчаващо или скучно от липсващо описание.

От друга страна, ако вложиш малко повече усилия и изобретателност в написването на кратко, но казващо нещо важно за теб описание, можеш само да се наслаждаваш на резултатите.

В никакъв случай не качвай снимка

Само с качването на снимка шансовете някой да ти пише се утрояват. Помисли си! Не, не си грозен/а. Като ходиш по улиците с чувал на главата ли се движиш?

Избирането на подходяща профилна снимка си е цяло изкуство, в което ще те посветим в следваща статия. Засега се придържай към правилото: Качи своя снимка, която харесваш, а не такава на известна личност или домашен любимец.

Не отговаряй на писмата, които получаваш

Каквото повикало, такова се обадило. Или в този случай: ако игнорираш хората, то те също ще ти обърнат гръб.

По-добре е да отговориш на получено писмо, дори и да не си във възторг от изпращача. Никога не се знае!

Не се отличавай от тълпата

„Обичам да ходя на кино, да излизам с приятели, да почивам на море“. А кой не обича? Ако ще казваш нещо за себе си, помисли какво наистина те отличава. Някое особено хоби, любима музика, специфични интереси…

Повярвай ми, има смисъл да вложиш усилия, за да се отличиш от тълпата.

Оправдавай се

„Случайно попаднах тук“, „Приятели ме предизвикаха да опитам“ и други подобни оправдания никак не са привлекателни. Не се притеснявай, никой няма да си помисли, че си отчаян/а само, защото си се регистрирал/а в дейтинг сайт.

Опитай да кажеш нещо кратко, просто и забавно (въпреки че с хумора онлайн също трябва да се внимава) и виж какво ще пожънеш.

Лъжи за себе си

„Умен като Стив Джобс“, „забавен като Робин Уилямс“ и „секси като Меган Фокс“ са определения, които със сигурност ще привлекат внимание, но ако не се отнасят за теб е по-добре да си ги спестиш. Хората не са глупави, за да вярват на всичко написано, а и ако стигнеш до заветната среща, истината все ще „лъсне“.

И, да, имай самочувствие и се представи като умен/а, забавен/а и секси, но по собствен, оригинален начин, без непременно да се оприличаваш на някоя звезда.

Докажи, че граматиката е отживелица

Не че е най-важното нещо в профила ти, но правописните грешки наистина отблъскват много хора. Жалко, ако мъжът или жената на мечтите ти е сред тях, нали?

Струва си да инвестираш малко време, за да провериш текста си за грешки. Най-малкото ще се чувстваш по-уверен/а в себе си. А подобно усещане винаги е печелившо.

Вашият коментар